vineri, 27 februarie 2009

Expozitie de fotografie Lacustra - Fotograf de Schitu Duca


Expozitie de fotografie la Casa de Cultura "Mihai Ursachi", b-dul Carol I, parcul Copou, clubul fotografilor.
Vernisajul va avea loc marti, 3 martie 2009, de la ora 19,30.
Expozitia este deschisa in perioada 1-15 martie a.c. intre orele 9-19.

sâmbătă, 21 februarie 2009

Manastirea Hadambu


Mănăstirea Hadâmbu este o mănăstire ortodoxă din România situată în satul Schitu Hadâmbului din comuna Mironeasa. Mănăstirea se află la o distanţă de 30 de kilometri faţă de municipiul Iaşi şi a fost ctitorită de boierul grec Iani Hadâmbu în anul 1659









Mănăstirea care s-a numit "Hadâmbu", după numele ctitorului ei, este un complex monastic fortificat, defensiv, construit în a doua jumătate a secolului al XVII-lea. Biserica şi zidurile sunt construite din piatră de carieră sub forma unei fortăreţe, datorită acelor vremuri vitrege când năvăleau turcii şi tătarii, prădând mănăstirile.
Mănăstirea este un monument reprezentativ pentru arhitectura moldovenească din secolul al XVII-lea. Biserica mănăstirii, purtând hramul "Naşterea Maicii Domnului", este de proporţii reduse şi prezintă un plan mixt, ea caracterizându-se prin diferite amenajări defensive. Ea este consolidată din piatră brută şi are pereţii cu chenare gotice. Zidul de incintă are un plan rectangular, fiind prevăzut la colţuri cu turnuri circulare, specifice construcţiilor cu funcţii de apărare (cetăţi) din acea vreme. (text wikipedia)

joi, 19 februarie 2009

Copou

Grădina Copou (sau Parcul Copou) este cel mai vechi parc din Iaşi, situat pe dealul Copoului. Parcul datează din prima parte a secolului al XIX-lea (amenajarea sa a început în anii 1833-1834), în centrul său fiind amenajat "Obeliscul cu lei", numit iniţial "Monumentul Legilor Constituţionale", ridicat dupa planurile lui Gheorghe Asachi în cinstea generalului rus Pavel Kiseleff şi a reformelor introduse de acesta în Moldova. Tot în acest parc se află “Teiul lui Eminescu”, ca şi Muzeul închinat aceluiaşi poet. O serie de busturi dedicate unor mari personalităţi ale culturii române străjuiesc aleea principală a parcului. (text Wikipedia)





Biserica Sf. Nectarie A.C.B.

marți, 17 februarie 2009

BuHuuu

Nu are mulţi duşmani, pentru că iese noaptea şi este bine camuflată de culorile penelor.
Având vederea foarte slabă (bufniţa vede aproape numai în alb şi negru)





duminică, 15 februarie 2009

Prinsi "in fapt"

Mitropolitul Dosoftei s-a supărat, a luat palatul... si a stat:


La mamaia'n poarta:

Uită-te în ochii mei!

A 16 -a intrevedere a clubului fotografilor Iasi

sâmbătă, 14 februarie 2009

Dogs

Este usor sa-ti iubesti cainele, caci cainele nu are opinii despre tine. Cainele isi iubeste stapanul neconditionat. Acest lucru este extrem de important. Daca partenerul tau te iubeste exact asa cum esti, iubirea sa seamana cu iubirea unui caine. Alaturi de el/ea, poti fi tu insuti , poti fi cel/cea care esti, exact asa cum cainele este cel care este.

miercuri, 11 februarie 2009

Transfagarasan

Acest drum are mai multe tunele şi viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiunii, la Bâlea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).





Lacul glaciar Balea este un adevarat monument al naturii (format in circ glaciar), avand o lungime de 360 metri, latimea de 240 metri si o adancime de 11 metri. Situat la altitudinea de 2034 metri, lacul se afla intre Defileul Oltului si Poalele Muntilor Piatra Craiului. In timpul verii se poate ajunge cu masina iar iarna cu telecabina de la cabana “Balea Cascada”.






Transfagarasanul a fost contruit intre 1970 si 1974. Poate ca o sumara prezentare in cifre este dificil de urmarit, dar pentru cei care au rabdarea sa o citeasca, merita spus ca la realizarea celor 92 de kilometri de sosea s-au dislocat circa 3 milioane de tone de roca, s-au facut 830 de lucrari transversale si 290.000 de metri cubi de zidarie. Pentru realizarea tunelului Capra - Balea au fost escavati peste 41.000 metri cubi de roca. De asemenea, s-au folosit 20 tone de dinamita, 3.573 tone de ciment, 89 tone de otel beton, 24.000 ancore, 129 tone de plase sudate, 14.200 metri patrati de cofraje, 1.750 metri liniari de tuburi de beton, 4.100 metri liniari de teava, 50 tone de confectii metalice, 6.900 metri cubi de nisip, 6.000 metri cubi de pietris, 3.000 tone de cribluri si 740 de lampi de iluminat (www.romanianmonasteries.org/ro/romania/muntii-fagaras).

marți, 10 februarie 2009

Dalas

Sărăcie...










... un proverb chinezesc zice: Unui sărac nu-i da peşte, dai undiţa (aviz primarilor :) )

GALATA

IASI vazut de pe una din cele 7 colinele