duminică, 29 martie 2009

Viaţa La Ţară

Ară de dimineata pentru o bucata de paine...


La amiază vine acasa la masa...


Dă mâncare şi lui Grivei...


... iar truda de o zi intreagă se transportă de la moară cu utilajul cel mai la îndemană:

sâmbătă, 28 martie 2009

Teatrul Luceafarul - Danila Prepeleac

Unul dintre proiectele urmărite cu program de Teatrul pentru Copii şi Tineret "Luceafărul" este Integrala Creangă. În cadrul acestui proiect, instituţia urmăreşte ca, în decurs de cîteva stagiuni, pe afişul său permanent să figureze toate scrierile celebrului povestitor. Intenţia culturală este pe deplin justificabilă pentru o instituţie care funcţionează în oraşul unde Ion Creangă şi-a scris întreaga operă literară, urbea fiindu-i asociată pentru totdeauna. Deocamdată, amatorii de spectacole pot urmări în cele două săli ale teatrului "Harap Alb", "Amintiri din copilărie", "Punguţa cu doi bani", "Povestea prostiei", "Fata babei şi fata moşneagului", "Ivan Turbincă". Acum, lor li se va adăuga o nouă producţie, "Năzdrăvăniile lui Prepeleac".
Dramatizarea cunoscutei poveşti a fost realizată de Constantin Paiu, care consideră că "Dănilă Prepeleac şi povestea lui oferă o strălucită replică moldavă meşterilor întru năzdrăvănii şi şotii din literaturile de esenţă populară ale Norvegiei, Angliei, Belgiei, prezenţe asemănătoare putînd fi întîlnite în folclorul rus, tirolez, corsican şi loren. Dincolo de ţesătura naivă a fabulaţiei şi în pofida aparentei absenţe a logicii în comportarea euroului, povestea spusă de Creangă ascunde tîlcuri bogate, adunate într-o pledoarie strălucită pentru treaba făcută cu chibzuinţă". Varianta scenică îi aparţine regizorului Ion Ciubotaru. (text www.evenimentul.ro)

duminică, 22 martie 2009

Politia Romana

Prin articolul 50 din Legea 218 din 23 aprilie 2002, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.
Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.


În anul 1922, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă, Mihăiţă Filipescu, şeful poliţiei din acele timpuri, drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur, în interiorul căreia este prezentă Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună ( Buna Vestire). (text www.politiaromana.ro)

Manastirea Hlincea

Mănăstirea Hlincea este o mănăstire de călugări amplasată la ieşirea din municipiul Iaşi, în localitatea Hlincea (din comuna Ciurea), într-un cadru pitoresc aflat la poalele dealului Cetăţuia. Ea datează de la sfârşitul secolului al XVI-lea, fiiind ctitorie a domniţei Maria, fiica lui Petru Şchiopul, domnitorul Moldovei (1574-1579 şi 1582-1591) şi a soţului ei, spătarul de origine greacă Zottu Tzigara.


Mănăstirea Hlincea se află la o distanţă de circa 3 km spre sud-vest de Mănăstirea Cetăţuia din Iaşi, pe marginea liniei de cale ferată Iaşi-Vaslui şi a râului Nicolina.(text Wikipedia)

Teatrul Luceafarul - Prostia Omenească

Poveste. Prostia omenească

Copyright pentru Poveste. Prostia omeneasca are, desigur, Ion Creanga, dupa care noi, epigonii, am inchipuit o alta Poveste, a Prostiei de Pretutindeni; iar cititorii, mai inteligenti si mai informati decit noi, pot multiplica Povestea Prostiei de Pretutindeni, spusa, in fiecare zi, la nesfirsit, de agentiile de presa. Succes, spor la treaba, ca aveti de unde alege. (text Flacara Iasului)

miercuri, 18 martie 2009

sâmbătă, 14 martie 2009

Manastirea Dobrovat

Mănăstirea Dobrovăţ este o mănăstire de călugări amplasată în satul Ruşi din comuna Dobrovăţ (Iaşi) şi este ultima ctitorie a lui Ştefan cel Mare, acesta nereuşind finalizarea ei. Mănăstirea se află la o distanţă de 25 de kilometri sud-est de Iaşi şi la 35 de kilometri nord de Vaslui.

Mănăstirea Dobrovăţ are hramul Pogorârea Duhului Sfânt, serbat în duminica a opta după Paşti. (text Wikipedia)

miercuri, 11 martie 2009

CFR DOGS

O familie obişnuită de câini cfr-işti

TATA (liniştit)

MAMA (zburdalnică)
... şi copii (când obraznici, când cuminţi)